Waarom een website

Datum: 2 augustus 2018
Leestijd: 3 minuten

Heb je een onderneming of wil je er één opstarten? Dan is een professionele website een must. Daar zijn een heel aantal redenen voor. Willen we daarmee zeggen dat je een fortuin moet uitgeven aan een website? Nee, dat is helemaal niet nodig, er zijn ook betaalbare oplossingen.

De eerste indruk van je bedrijf

Je website is vaak het eerste wat (potentiële) klanten van je bedrijf te zien krijgen. Het is dan ook belangrijk dat je online een overtuigende en professionele indruk maakt. Beschouw het als jouw visitekaartje op het wereldwijde web, waarmee je klanten informeert en kan overtuigen. Voor het imago en de uitstraling van je bedrijf is een website dan ook ontzettend belangrijk. Wil dit dan zeggen dat je duizenden euro’s aan je website moet uitgeven? Als je een kleine onderneming hebt, dan is dit helemaal niet nodig. Maar niets doen is zeker geen optie.

Overtuigende teksten die Google lust

Natuurlijk kun je op je website klakkeloos de teksten uit een gedrukte brochure overnemen, maar efficiënt is dat niet. Je webteksten zijn maar beter SEO. Concreet wil dit zeggen dat je een aantal kernwoorden veelvuldig gaat gebruiken doorheen je site. Dit zijn woorden waarop mensen in de zoekmachines naar jouw zaak, onderneming of dienstverlening op zoek gaan. Met kwalitatieve teksten komt je website hoger te staan in de Google ranking, waardoor je beter gevonden wordt. Reken maar dat SEO-webteksten een stevige impact kunnen hebben op je omzet.

Een goedkope manier om je bedrijf en/of producten in de kijker te zetten

Je wil dan misschien niet online verkopen, toch loont het de moeite om online je bedrijf, dienstverlening en/of productengamma in de kijker te zetten. Het is een voordelige manier om met (potentiële) klanten in contact te komen én ze te overtuigen van de kwaliteiten en pluspunten van je onderneming. Beschik je niet over een website, dan zal je heel wat klanten missen en kiezen ze voor één van je collega’s. De tijd dat mensen nog op zoek gingen in de telefoongids ligt al lang achter ons. Zorg dat ze je via een contactformulier snel kunnen contacteren via je website en je scoort.

Zorg dat je online aanwezig  bent

Bij heel wat zelfstandigen leeft het gevoel dat een website complex en peperduur is, maar niets is minder waar. Een overtuigende, professionele website met links naar je social media hoeft helemaal niet veel te kosten. Wel is het belangrijk dat je visuele identiteit zowel on- als offline overeenkomen. De juiste kleuren, logo’s en goede foto’s zijn belangrijk.

Ben jij op zoek naar een partner die je tegen een gering prijskaartje en zonder verborgen addertjes een professionele website op maat maakt? Neem dan vandaag nog contact op met Websitemonster. Kies uit de twee mogelijke pakketten en beschik in een mum van tijd over een professionele én goedkope WordPress website.