SSL-certificaat

Datum: 9 november 2018
Leestijd: 5 minuten

Als je website SSL-gecertificeerd is, betekent het dat je site beveiligd is. Belangrijk voor je bezoekers, want hun gegevens worden dan versleuteld. Maar ook belangrijk voor de eigenaar van de site, want een onveilige site schrikt bezoekers af. Bovendien is SSL belangrijk voor je ranking in Google. Als een consument je product of dienst zoekt, wil je toch bovenaan in de zoekresultaten verschijnen?

Versleutelde gegevens, zoals bij WhatsApp

SSL staat voor Secure Sockets Layer. Dat betekent dat de gegevens van de gebruikers worden versleuteld. De transactie van de gegevens gebeurt tussen de browser van de gebruiker en de server van de website. Met als doel om hackers geen kans te geven om die gegevens te misbruiken. Gelijkaardig aan WhatsApp berichten. Die zijn ook versleuteld, waardoor enkel de zender en de ontvanger de inhoud van de berichten kunnen zien.

Welke gegevens kunnen gehackt worden?

Hackers kunnen je IP-adres en alle gegevens die je in een contactformulier typt, achterhalen. Of nog erger, de betaalgegevens die je ingeeft op een webshop. Het is dus heel belangrijk dat die gegevens goed beveiligd worden. Bovendien stelt de nieuwe privacy wetgeving, de GDPR, dat de persoonsgegevens die je verwerkt goed beveiligd moeten zijn.

Schrik bezoekers niet af

En als dat allemaal nog niet overtuigt, dan is er nog het feit dat Google Chrome websites zonder SSL-certificaat heel duidelijk als onveilig weergeeft. Je herkent beveiligde sites aan het gesloten slotje en ‘https’ in de adresbalk. Bij onveilige websites staat er een informatieteken en ‘niet beveiligd’. En dat schrikt bezoekers natuurlijk af.

Betere ranking dankzij SSL

Last but not least, de Google zoekmachine… De algoritmes van Google veranderen vaak en vormen daardoor een SEO-mysterie. Maar we weten wel dat SSL bijdraagt aan een betere vindbaarheid, een betere ranking. Je ziet, een website kan niet meer zonder SSL-certificaat. Bij Websitemonster volgen we alle trends op en bieden daarom enkel websites en webshops aan mét SSL-certificaat.

 

Interesse in een beveiligde, knappe website of webshop? Contacteer ons, we komen graag vrijblijvend langs voor verdere toelichting.